Hasznos linkek

Itt találhatóak azok a linkek, dokumentumok (szövegek, táblázatok, diasorok), amiket a videókban is használtam a magyarázatokhoz, illetve további segédanyagok, érdekességekről szóló cikkek, amiket készítettem a könnyebb megértés érdekében. Jó böngészést! 🙂C++ fordító
Erről az oldalról lehet letölteni a C++ fordítóprogramot, amit a videókban is használok.


Notepad++ szövegszerkesztő
Innen lehet letölteni a videókban is használt Notepad++ szövegszerkesztőt.


CodeBlocks IDE
Innen lehet letölteni a CodeBlocks fejlesztői környeztet, amit a videókban is használok. A telepítés menetéhez és az alapvető használathoz készítettem egy videót.


CPP reference
Hivatalos referencia oldal a C++ programozási nyelvhez. A videókban is többször szerepelnek aloldalainak bemutatása a magyarázatokhoz.


ASCII kódok
Lista az alapvető karakterek ASCII karakterkódjairól, amire többszőr szükség lehet programozás közben.


C++ változótípusok
Ez egy összefoglaló táblázat a C++ programozási nyelv legalapvetőbb típusairól, illetve a tárolható értékek intervallumáról.


C++ gépi számábrázolás
Ez egy diasorozat a C++ programozási nyelvben megtalálható alapvető típusokon tárolható értékek gépi reprezentációjáról.


Másodfokú egyenlet leírás és Online másodfokú egyenlet megoldó
Az elágazásokról szóló videóban lehet megismerni, hogy kell egy másodfokú egyenletet megoldó programot írni. A fenti 2 linken lehet olvasni a másodfokú egyenletről, illetve egy online kalkulátor segítségével ellenőrizni a program helyességét.


C++ std::cin műveleteire példák
Ez egy táblázat mely segíti a megértését a C++ nyelvben található std::cin inputstreamnek. Példák találhatóak benne, hogy különböző műveletek esetén, hogyan változik a stream (képzeljük el úgy, mint egy futószalagot, melyre adatok érkeznek és adatokat lehet levenni róla) tartalma, illetve milyen hatást váltanak ki ezek a műveletek.